Resultats de la cerca frase exacta: 154

Diccionari de la llengua catalana
71. cuita 1
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Preparació de certes substàncies pel foc. La cuita de la porcellana. Porció d'una d'aquestes substàncies que es prepara o cou en una vegada. Una cuita de xocolata, de caramels. S'ha perdut tota la cuita. [...]
72. dall
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Herba dalladora d'un prat. Hi ha un bon dall d'alfals. Herba que es dalla per primera vegada. En aquest prat, el dall és meu i el redall, de la pagesa d'allà baix. Dallada. Falçó.  [...]
73. dretanitzar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Fer que (una situació, una persona o un grup de persones) s'acostin a la dreta política. Dretanitzar un partit polític. Acostar-se a la dreta política. La seva visió de l'economia es dretanitzava cada vegada més.  [...]
74. encistellar
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Posar en un cistell o en cistells. Encistellar la fruita. En el joc del basquetbol, introduir (la pilota) dins la cistella. Ha encistellat una pilota molt difícil. No ha aconseguit encistellar més que una sola vegada. Conjuminar. [...]
75. pasterada
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Pasta que es fa d'un cop a la pastera. Pasta mal aplicada. Porció de calç i d'arena que es pasta d'una vegada. Combinació, preparació, etc., no reeixida. Qui vols que se la mengi, aquesta pasterada? [...]
76. farmacopea
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Codi de medicaments que cada estat declara oficial i obligatori, el qual recull les normes oficials de preparació de medicaments i, cada vegada més, els estàndards de qualitat, identitat i activitat de les substàncies medicamentoses d'ús més comú. [...]
77. agredolç -a
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Que té un sabor agre i dolç a la vegada. Fruits agredolços. Mig agre mig dolç, de dolçor aparent o fingida que deixa endevinar l'agror. M'ha parlat en un to agredolç. Em plau l'agredolç de la seva conversa. [...]
78. automatització
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Acció d'automatitzar; l'efecte. Tendència que presenta cada llengua a fer convencionals determinades construccions, aïllades o integrades en un conjunt superior, que prenen un sentit cada vegada més independent del que tenien en la situació o el context inicial. [...]
79. cristal·lització
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Acció de cristal·litzar. Conjunt dels cristalls obtinguts en cristal·litzar. cristal·lització fraccionada Procediment basat en cristal·litzacions repetides de les solucions obtingudes cada vegada amb els cristalls procedents de l'operació anterior que permet [...]
80. divergir
Font Diccionari de la llengua catalana de l'Institut d'Estudis Catalans (2a edició)
Dues coses que van en direccions diferents, anar separant-se cada vegada més. Els rajos de llum reflectits per un mirall convex divergeixen. Diferir d'una forma típica. Aquest peix divergeix dels de la seva família. Dissentir . Dues opinions que divergeixen. [...]
Pàgines  8 / 16 
<< Anterior  Pàgina  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  Següent >>